Handelsbetingelser

Handels- & leveringsbetingelser for Forlaget-Legimus

1. Produktinformation

Ved handel med Forlaget-Legimus enten på hjemmesiden eller Facebook oplyses varens væsentlige egenskaber. For yderligere oplysninger eller spørgsmål til eksisterende oplysninger, henvises der til kundeservice.

2. Priser

Alle priser er kun gældende på det aktuelle bestillingstidspunkt. Alle priser er inklusive 25% moms. Der tages forbehold for trykfejl, prisændringer, tekniske fejl og udsolgte eller udgåede varer.

3. Betaling

Varen betales i Forlaget-Legimus’s webshop. Når det betales med kreditkort, hæves pengene først når varen er afsendt fra Forlaget-Legimus eller når varen afhentes på Forlaget-Legimus’s kontor.

4. Levering

Forlaget-Legimus leverer i hele Danmark. Der leveres ikke til udlandet, Færøerne og Grønland. Leveringstiden er normalt inden for 4 -10 hverdage udover den dag, du bestiller, med mindre andet er angivet for den enkelte vare. Hvis Forlaget-Legimus ikke kan levere bestilte varer inden for den angivne leveringstid, har du ret til at hæve købet.

5. Reklamation

Forlaget-Legimus yder ifølge købeloven 2 års reklamationsret fra fakturadato på fabrikations- og materialefejl (mangler). Det betyder, at du enten kan få varen repareret, ombyttet, pengene tilbage eller afslag i prisen, afhængig af den konkrete situation.

Reklamationsretten dækker ikke fejl, skader eller slitage, direkte eller indirekte opstået som følge af forkert betjening, ringe vedligeholdelse, vold eller uautoriserede indgreb. Eventuel reklamation på leverede produkter skal, efter du har opdaget fejlen, ske til Forlaget-Legimus inden for rimelig tid. Hvis du reklamerer inden for to måneder, efter at manglen er opdaget, vil reklamationen altid være rettidig.

Alle reklamationer bedes afleveret i en GLS pakkeshop med den vedlagte returlabel Har du ikke længere denne, kan du altid kontakte vores Kundeservice og få tilsendt en ny, hvor fragtomkostningerne er forudbetalt for dig. Fragtomkostninger med andre leveringsmetoder dækkes ikke. Bemærk, at vi modtager ikke pakker sendt pr. efterkrav eller lignende. Husk,  at varen altid skal sendes tilbage i forsvarlig emballage, og husk at få en kvittering for afsendelsen, så pakken kan spores.

Købelovens mangelsregler kan finde anvendelse.

Vi har brug for følgende information, når du sender varen til os:

  • En beskrivelse af, hvad problemet er, så detaljeret som muligt
  • Fakturanummer skal altid oplyses til Forlaget-Legimus i forbindelse med anvendelse af reklamationsretten
  • Inkluder også dine kontaktoplysninger, telefonnummer og e-mail,  så vi har mulighed for at komme i kontakt med dig efterfølgende.

6. Fortrydelsesret

Du har 14 dages fortrydelsesret, når du handler med Forlaget-Legimus, uanset om det er på hjemmesiden eller via Facebook. Fortrydelsesfristen udløber 14 dage, efter du har modtaget din vare. Meddeler du Forlaget-Legimus, at du har fortrudt dit køb inden 14 dage, efter du har modtaget din vare, krediterer Forlaget-Legimus købesummen på din konto inden 14 dage efter, at Forlaget-Legimus har modtaget varen retur.

Du kan ikke fortryde ved blot at nægte modtagelse af varen uden samtidig at give os tydelig meddelelse om dette.

For at udøve fortrydelsesretten skal De meddele Forlaget-Legimus kundeservice Deres beslutning om at fortryde denne aftale i en utvetydig erklæring (f.eks. ved postbesørget brev eller e-mail).

For at du som kunde kan dokumentere, at varen er tilbagesendt rettidigt, bør du få en kvittering for afsendelse. For at sikre en hurtig ekspedition af din returnering, beder vi dig benytte den medsendte returlabel, hvorpå returadressen står påført. Når du benytter den medsendte returlabel, er portoen betalt. Hvis du ikke benytter den vedlagte returlabel, afholder du selv de direkte udgifter i forbindelse med tilbagelevering af varen. Vi modtager ikke pakker sendt pr. efterkrav. Ved returnering er du ansvarlig for, at varen er pakket forsvarligt ind. Du bærer risikoen for varen fra tidspunktet for varens levering.

Du mister din fortrydelsesret, hvis du bryder forseglingen på varer, som af sundhedsbeskyttelses- eller hygiejnemæssige årssager ikke er egnet til at blive returneret.

6.1 Varer undtaget af fortrydelsesretten

Der er ingen fortrydelsesret på varer, som er fremstillet efter forbrugerens specifikationer eller har fået et tydeligt personligt præg. Det omfatter, men er ikke begrænset til, beklædning, sko og genstande, der påføres tryk eller broderi på kundens foranledning. Disse varer kan heller ikke byttes til en anden vare, størrelse eller farve.

6.2 Varens stand, når du sender den retur

Du hæfter for eventuel forringelse af varens værdi, som skyldes anden håndtering, end hvad der er nødvendigt for at fastslå varens art, egenskaber og den måde, den fungerer på. Med andre ord – du kan prøve varen på samme måde, som hvis du prøvede den i en fysisk butik.

Hvis varen er prøvet udover, hvad der er beskrevet ovenfor, betragter vi den som brugt, hvilket betyder, at du ved fortrydelse af købet kun får en del eller intet af købsbeløbet retur, afhængig af varens handelsmæssige værdi.

For at modtage hele købsbeløbet retur må du altså gøre det samme, som man kan i en fysisk butik. Du må afprøve varen, men ikke tage den i egentlig brug.

Returlabel til returnering af varer

Du går ind på linket og bestille en returlabel.

https://bit.ly/3Ivfsze

6.3 Tilbagebetaling af købsbeløbet

Hvis du fortryder dit køb, får du naturligvis det beløb du har indbetalt til os, tilbage. I tilfælde af en værdiforringelse, som du hæfter for, fratrækkes denne købsbeløbet.

Hvis du benytter din fortrydelsesret, refunderer vi alle betalinger modtaget fra dig, herunder leveringsomkostninger (dog ikke ekstra omkostninger som følge af dit eget valg af en anden leveringsform end den billigste form for standardlevering, som vi tilbyder), uden unødig forsinkelse og under alle omstændigheder senest 14 dage fra den dato, hvor vi har modtaget meddelelse om din beslutning om at fortryde denne aftale. Vi gennemfører en sådan tilbagebetaling med samme betalingsmiddel, som du benyttede ved den oprindelige transaktion, medmindre du udtrykkeligt har indvilget i noget andet.

Alle større beløb bliver enten tilbagebetalt på din bank konto eller som tilgodebevis.

Vi tilbageholder tilbagebetalingen, indtil vi har modtaget varen retur.

Hvis du ikke længere har den retur fragtlabel, der lå i pakken, da du modtog den, bedes du kontakte kundeservice, som kan fremsende en ny. Vælger du derimod ikke at benytte vores GLS returlabel, betaler du selv for returfragten. I så fald skal pakken sendes til vores kontor, Adressen findes nederst på siden

6.4 Hvad skal jeg sende med tilbage?Udover varen skal du vedlægge den returseddel, du har modtaget sammen med pakken. Skulle sedlen være bortkommen, kan du vedlægge en kopi af ordrebekræftelsen. Ekspeditionen går hurtigere, hvis du også udfylder og mailer vores formular/standardfortrydelsesformular.

7. Forbehold for ændringer

Forlaget-Legimus forbeholder sig ret til, uden varsel, at ændre og opdatere de regler og betingelser, der gælder for dette websted.

8. Ansvarsfraskrivelse

Forlaget-Legimus påtager sig ikke forpligtelsen til at fuldføre sin del af aftalen og erlægge skadeserstatning for det skyldige, hvis Forlaget-Legimus forpligtelse slet ikke, eller kun ved unormale høje omkostninger, kan fuldføres på grund af krig, optøjer, blokade, ildebrand, eksplosion eller indgreb fra de offentlige myndigheder, som Forlaget-Legimus heller ikke har kunnet forudsige. Forlaget-Legimus er ikke ansvarlig for skader, som er opstået ved lovbrud, myndighedernes indgreb, krigshændelser, strejke, blokade, boykot, lockout eller andre lignende omstændigheder. Forbeholdet i spørgsmål om strejke, blokade, boykot og lockout gælder også, hvis Forlaget-Legimus er målet for, eller selv vedtager sådan konflikthåndtering. Forlaget-Legimus skylder heller ikke på andre måder erstatning af skade, som opstår, hvis Forlaget-Legimus har handlet normalt. Forlaget-Legimus har ikke i nogen tilfælde ansvaret for indirekte skade.

9. Rettigheder

Indholdet på dette websted er ophavsretsligt beskyttet og tilhører Forlaget-Legimus. Misbrug medfører politianmeldelse.

10. Tvist

Dansk ret finder anvendelse ved eventuelle tvister mellem Forlaget-Legimus og køber. Forlaget-Legimus følger almindelige forbrugerklagenævns anbefalinger ved eventuelle tvister. Alle kontrakter indgås på dansk.

11. Persondata

Når du laver en bestilling hos Forlaget-Legimus, har Forlaget-Legimus behov for dine oplysninger i form af navn, adresse, telefonnummer og e-mailadresse for, at bestillingen kan leveres til dig og for løbende at kunne give dig en status på din bestilling. Vi opbevarer ikke oplysningerne om din ordre på en måde, så du senere kan rekvirere en kopi af din ordrebekræftelse. Husk derfor at gemme din ordrebekræftelse, som du modtager på e-mail umiddelbart efter, at aftalen er indgået.

Alle oplysninger, som Forlaget-Legimus registrerer for at kunne behandle din bestilling, behandles fortroligt og i henhold til Persondataloven. Af hensyn til lovkrav til vores bogføring, opbevares disse oplysninger i 5 år. I henhold til Lov om behandling af personoplysninger har du ret til at få adgang til og anmode om at ændre eller slette dine personlige oplysninger. Du kan kontakte Forlaget-Legimus via kundeservice. Forlaget-Legimus anvender cookies for at holde styr på de varer, som du har lagt i din indkøbskurv, generel statistik omkring brugen af hjemmesiden, til at huske dine indstillinger og kundedata, hvis du er logget ind. En cookie er en lille tekstfil, der bliver opbevaret på den computer, du anvender ved bestillingen, og bliver brugt til at kunne genkende dig ved dit næste besøg. Forlaget-Legimus kan indeholde links til andre hjemmesider, som ligger uden for vores kontrol. Vi kan ikke påtage os ansvaret for din integritet eller for indholdet på disse websteder. Vi tilbyder udelukkende disse links for at gøre det lettere for dig at finde mere information på specifikke områder. Oplysninger om de bestilte varer fra sådanne hjemmesider indgår ikke i beskrivelsen af de bestilte varer i aftalen mellem dig og Forlaget-Legimus.

12. Kundeservice

Kundeservice kan kontaktes via e-mail på kontor@legimus.dk. Vi bestræber os på at svare dig hurtigst muligt. Har du spørgsmål til ovenstående handelsbetingelser, kan du ligeledes kontakte vores kundeservice via nedenstående kontakt oplysninger.

13. Kopiering af indhold

Indholdet på dette websted er ophavsretsligt beskyttet, og tilhører Forlaget-Legimus. Misbrug af Forlaget-Legimus brandet og indhold fra Forlaget-Legimus medfører politianmeldelse.

14. Selskabsoplysninger

Cvr.nr. 35 83 39 94
Bank: 9090 0002783312
SWIFT-kode: STHYDK21
Sparekassen Thy

Hovedadresse:

Forlaget-Legimus

Dalen 14

7700 Thisted