Nye udgivelser

Her er vores nyeste bøger og bøger på vej!

 

I 2017 er vi allerede udkommet med en del bøger

 

De tog tyren ved hornene

(Udkom 01/03-2017)

NYLON LEON
-Du er måske stamgæst her? det var manden på barstolen, der spurgte. Han gentog -Du er måske en af stamgæsterne her? Leon vendte sig mod den spørgende. –Er det mig, du mener? spurgte han stille, næsten uhørligt for den nysgerrige på ”Ipar”. –Ja, det lød som om servitutten kendte dig. Du var ikke mere end lige kommet ind ad døren, førend hun knappede en Tuborg op. Og du bad ikke om noget, så vidt jeg kunne høre. –Nej, nej det gjorde jeg vel ikke, fik Leon omsider svaret.
Leon kløede sig i håret. Vådt var det blevet. Mere end brillantinen sørgede for. Regnvejret havde også strintet hans blå vindjakke godt til. Han så på øllen, drak den i et par slurke, stillede så flasken fra sig. Leon drak ikke af glas. Ene og alene af den grund, var der flere steder i Aalborg, han ikke kom og bestilte en af sine daglige pilsnere. –Her drikker vi af glas! Han huskede endnu bemærkningen fra tjeneren, sidst han følte, han var kommet forkert i byen. Og glasset var blevet sat foran hans Tuborg. Stille og forsigtigt hældte han så øllet op i glasset, en helt uvant situation for ham. Jo, der kunne være en hel øl i et glas, når man bare hældte den gullige og klare drik nænsomt i. En øl, den fylder egentlig ikke ret meget i et glas, havde han tænkt, samtidig med, at han besluttede sig for at droppe dette udskænkningssted fremover på sin daglige rute. En rute, der i flere år havde ført ham fra den vestlige del af byen ind mod centrum. Gik det vildt til, så hændte det, at han overskred centrums bygrænse og vovede sig ud i minefeltet i den østlige ende af byen. Men her skulle man sgu passe på, det var han godt klar over.
-Passe på hvad? havde han spurgt, da han blev prikket på skulderen på den gamle ”Verner” for flere år siden. –Du skal sgu passe på dig selv. Ældre mænd med tegnebogen, stikkende op ad baglommen, de er nemme ofre her. Jeg synes bare du skulle vide det, havde svaret lydt fra den yngre fyr ved baren. Leon huskede, han blev nervøs. I et splitsekund dukkede en gammel anekdote op hos Leon. Den om skyderiet inde på ”Verner” tilbage i 1980erne. En gæst blev så hidsig over fortyndet spiritus, at han tog sin pistol frem og sigtede efter rumpen på tjeneren.
Men til alt held havde tjeneren baglommen fyldt med en del femkroner. En af disse tog imod kuglen. Så helt ufarligt var det vist ikke at gå på ”Verner” i tidernes morgen. –Hvorfor fanden er jeg også havnet her, havde han sukket for sig selv. Akkurat som så meget andet, han holdt indeni sig selv.
-Du svarede ikke, men OK, jeg skal nok lade være at mase mig på. Nu blev han igen hevet ud af sin egen verden, da manden fra før igen meldte sig på banen. –Hvad skal jeg sige, om jeg er stamgæst her, det har jeg aldrig tænkt over. Hvad er det at være stamgæst? Leon kradsede gammelt tobak ud af piben og trak lige skulderen fra højre arm ind mod sig. Stod han nu igen og svedte, fordi der var en, der henvendte sig. Og i al venlighed. Det satans svederi. Han forbandede det. Det fulgte ham overalt. Bare han så vidste hvorfor. Sin læge ville han ikke spørge, så ville lægen nok komme ind på andre ting i hans tilværelse. Og det ønskede han altså ikke. Han havde da taget en ren skjorte på i morges. Han kiggede på armbåndsuret. Halv elleve. Øl nummer 4 var han i gang med. Godt nok tidligt på dagen. Men hvad, en god middagssøvn ventede, senere på dagen. Og lige nu følte han sig godt tilpas. Bare ham ved siden af kunne stå og holde sin mund. Men det kunne ikke falde Leon ind at bede ham om det. Ville han ikke snakke, så tav han bare. Så fik han som regel fred og ro. Og det var jo det, han ønskede sig. Og dog. Var det ikke for kontaktens skyld, han gik og drak de bajere? Hvorfor ellers? Nej han orkede ikke at tænke på det nu. Nu ville han have lov at nyde en ny dag. Som han gik rundt og nød de andre dage. Sådan da. –En stamgæst, det er vel en, der sidder samme sted og drikker. Eller en som kun kommer ind og hilser på, samme sted altid. Er det ikke? Nu var det Leon, der spurgte. For en gangs skyld, spurgte han en anden person om noget. –Det var såmænd bare fordi jeg ikke kunne undgå at bemærke, at du ikke behøvede at bestille førend øllen var serveret. –Nåh ja, sådan har det altid været, fik Leon svaret. –Det kender du måske ikke til, det at få øllen serveret med det samme? Leon spurgte igen. Nu var det anden gang, han stillede et spørgsmål i dag. Hvad kunne det ikke ende med?
Under alle omstændigheder måtte han ned på toilettet og have den forbandede sved væk fra den armhule. Det var ikke til at holde ud. Nok heller ikke for den, der sad lige ved siden af. Han kiggede på den anden mands skjorte. 35-40 år var han vel. Lidt for langhåret til sin alder, tænkte Leon om sidemanden. Han så ud til at være i god form. Den ternede skovmandsskjorte sad som støbt på hans unge krop. –Gad vide, om man kommer til at lugte af sved i sådan en skjorte. Leon spurgte sig selv. Det kunne være, at han skulle se og skaffe sig af med de nylonskjorter. Blå var de fleste, vel en 9-10 stykker. Et par sorte havde han også til pænere brug. En hvid til festbrug. De var så dejlige luftige. OK, de kunne virkelig sætte uorden i frisuren, når han trak sådan en skjorte hen over sig og håret var nyvasket og uden brillantine. Brillantine, ja hvem brugte sådan noget smørelse nu om dage. Men undvære det, det kunne han ikke. Det tynde hår var ikke til at få til at sidde, hvis han ikke gned det ind i fedtstoffet. Han redte det stadig stramt bagud, på samme måde som han havde gjort de sidste 35 år. Ja lige siden han blev konfirmeret. Tindingerne i panden var med årene blevet meget store. Men rede håret hen foran, ned i panden, det ville sgu da se totalt latterligt ud. Og så til en mand i hans alder. Undvære fedtstof kunne han nok ikke. Men lade sig plysse, det kunne han måske. Det havde han da også overvejet i et enkelt skørt øjeblik for nogle år siden. Da havde han spurgt sin frisør, og det var heller ikke dengang mange spørgsmål han fik stillet på en dag. Nej heller ikke i løbet af en uge, blev det til mange. Men når nu han havde det bedst med at gå og passe sig selv. Så hvorfor gå og spørge?
-Er du glad for din skjorte? Det var Leon, der nu spurgte sidemanden. Han så overrasket på Leon.
–Glad og glad, det ved jeg sgu ikke, den er vel ikke noget særligt. Bare en billig skovmandsskjorte til 100 kroner i Bilka. –Hvad får dig til at spørge? Leon rømmede sig. –Nåh, jeg stod bare og tænkte på, om det var sådan et par skjorter, jeg skulle se at komme ud og få købt. –En mere Leon? Servitricen havde knappet øllen op, Leons flaske var tømt. –Nej tak du, jeg må videre! –Han skal ud og købe skjorter, svarede sidemanden.

KNUDEMANDEN

-Ha´ en fortsat god dag! Knud Erik steg af bussen, nieren, der førte ham fra byens østlige del til den vestlige, hvor han havde sin postadresse.
-Jo tak, i lige måde. Du virker så tilpas i dag! Bybuschaufføren nåede lige at svare, inden den lille Knud Erik var nået ned på asfalten og fik jordforbindelse. –Ja, ja det er man jo, har man grund til andet, se solen skinner og kaffen venter derhjemme. Hvad mere kan man forlange? Knud Erik kiggede på uret, da han nåede udenfor bybussens rækkevidde, halv ti, lige præcis. Det havde været en god morgen. Og en god aften forinden. Sådan skulle det lige være hver gang. –Du må lige give dig god tid til en snak en dag, havde samme chauffør meldt, da Knud Erik steg på bussen, for at drage hjemmefra og mod øst en anden dag. –Ja, men du skal bare sige til Jensen, havde Knud Erik svaret. Hvad det var chaufføren ville

Skadet for livet

En sand beretning

(Udkom 12/03-2017)

Skadet for livet er beretningen om hvorledes en mor og datter genkalder sig deres livs mareridt for 12 år siden. Datteren var 19 år og havde 2 storebrødre der begge var flyttet hjemmefra. Datteren boede sammen med sin mor i et rækkehus syd for København, gik på gymnasiet og levede det ungdomsliv som mange andre på hendes alder. OG, dog!
Få år forinden havde moderen ved en tilfældighed opdaget at hun i mange år, siden sit 5. år var blevet sexuelt misbrugt af den ene af sine storebrødre. Et dagbogsnotat var det afslørende dokument på den side af sagen, der blev anmeldt til politiet og siden blev forbindelsen mellem datteren, moderen og krænkeren afbrudt. Ingen af de 2 ønskede nogen kontakt.
Få år senere kom den forfærdelige dag, der skulle vende op og ned på datterens liv. Ikke kun for en kort stund, men for altid. Hendes kæreste, nogle år ældre udsatte hende for så grov en mishandling at hun var i yderste livsfare. Til alt held kom moderen til stede i datterens lejlighed, hvor datteren lå bevidstløs. Banket, sparket og mishandlet så kun en hurtig udrykning kunne levne hende en chance for overlevelse. På hospitalet kunne de straks se, at det var yderst alvorligt. Leveren var ødelagt, kun en transplantation kunne redde hende.
Moderen og datteren var vokset op i et miljø, stærkt præget af JehovasVidner og datteren fader modsatte sig en transplantation.
Det lykkedes heldigvis at få en sådan efter en meget ubehagelig ventetid over nogle dage, hvor hun lå i koma. Hendes kamp for at vende tilbage til livet skildres i bogen, hvor moderens erindringer fra sin barndom indgår i handlingen, således at fortid og årene med den lange vej til fuld førlighed bindes sammen. I dag bor datteren på et bosted for unge med svære handicaps. Datterens funktionsniveau er en del nedsat da også hjernen led skade ved det grusomme overfald.
Mor og datter har i fællesskab skruet tiden tilbage til de skæbnesvangre dage, uger og måneder og sammen forfattet deres historie. Til gavn for alle, der er i voldelige forhold. Håber de.

kronikker, kommentarer og klummer

Johannes Møllehave fylder 80 år den 4. januar. Legimus udgiver hans kommende bog med

(Udkom 19/12-2016)

Tillykke

 Tillykke med de 80 år johannes d. 4 januar 2017

 

KIM

og guldringen

guldringen-3-sider

(Udkom 21/11-2016)

En dag sidst på sommeren beder fiskelejets gamle betjent Larsen Kim og vennerne om at komme ud til ham på plejehjemmet, hvor han har boet i en del år. han har noget vigtigt at fortælle dem.

 

Vejgaard

-en by i byen

vejgaard-omslag-2

(Udkom 19/11-2016)

Vejgaard-en by i byen er fortællingen om byen, hvor folk vender retur efter år andre steder, fortællingen om byen, hvor ord som sammenhold, loyalitet er omdrejningspunktet. Der er interviews med såvel kendte som ikke kendte nuværende og tidligere borgere, der beretter om deres tid i Vejgaard med udgangspunkt i 1950erne, 60erne og 70erne. Butikkerne, foreningslivet, kulturen og den øvrige fritid med lege hjemme i gården, på skrammellegepladsen, skøjtebanen får masser af ord med på vejen.

 

På kanten af politik

(Udkom 16/11-2016)

Jesper Hjort med sin bog om sine mange år som embedsmand og kommunaldirektør i Silkeborg, Nr. Snede og Odder kommune…Her skildrer han balancekunsten i det politiske liv og trækker tråde tilbage til barndommen på Rævsbæk ved Hadsund Syd og ungdomsårene på Hobro Gymnasium og bosættelsen i Gellerupparken i studieårene i Aarhus…

Mærket 

 -Af Psykopatens spind…
maerkert

Udkom 28/09-2016

Hvordan kan man blive forelsket i en psykopat? Hvordan slår man op med en psykopat? Hvordan kommer man videre efter en psykopat? Kan man finde sig selv igen?
Pia der er skleroseramt og mor til to, vikles ind i et dramatisk og voldeligt forhold. For at overleve må hun flygte sammen med sine to børn og deres elskede hund. Fordrevet fra sit eget hjem, begynder kampen om at adskille sig fra psykopaten samtidig med at skulle generobre sit eget hus. En både psykisk og fysisk udfordring i den ulige kamp, kvinden mod psykopaten. Tiden med vold og trusler i stor kontrast til omgivelsernes sorgløse dagligdag og tilværelse.
MÆRKET er en stærk personlig historie, der handler om at komme igennem og ud på den anden side. Pia fortæller livsbekræftende og ærligt om, hvad der sker i psyken, når man møder en vaskeægte psykopat.

Kend din BY

Vesterbro

14212148_563898830477625_6857719854304478587_n

Udkom 01/09-2016

Kend din BY er den første i rækken af bydelsbøger i København. Her finder man inspiration til at lære de enkelte bydele nærmere at kende udfra bogens 4 emner, Bytur, Natur, Kultur og Vådt & Tørt. I kort og enkel form guider billeder og tekst læseren gennem byen. Måske man overraskes, kan ske at genkendelsens glæde viser sig?

Bogen er i 4 farver, formatet 12×16, så lige til at tage med i lommen rundt på Vesterbro.

 

Folkene på bakken

-En Frydendal Krønike

folkene-omslag-med-hjoernr-maerker

Udkom 01/10-2016

Folkene på Bakken er fortællingen om den gamle “by i byen” som Frydendalkvarteret opfattedes før i tiden. Forfatteren har gravet med dybe spadestik og beretter om udviklingen helt tilbage i tiden fra de første bebyggelser i området omkring Sohngaardsholm Slot. Der er desuden fokus på nyere tid og via interviews med tidligere og nuværende beboere kommer Erik Nielsen langt omkring i sin research der resulterer i en yderst veldokumenteret og fint skrevet bog.

 

Fra Saxogade

-til verdenshavene

saxogade

Udgivet

Ivan Dyhrberg kommer vidt omkring i sin “Fra Saxogade til verdenshavene”…fra barndommens gade, hvor alt var temmelig anderledes end den hverdag, der leves i dag mange årtier senere. Her var der støj, larm, uro og sammenhold. Dyhrberg beretter om gadens løse piger, hjem med små kår, pantelånere, sadistiske skolelærere, pjækkedage fra samme, erhvervelse af søfartsbogen og udlængsel og de mange fristelser i storbyhavnene på verdenssejladsen. Han fortæller rigtig godt og har en eminent hukommelse.

For 2 år siden vandt han en stor konkurrence, udskrevet af Købehavn kommunes skoleforvaltning iblandt 1000 deltagere. Emnet var “Barndommens skoletid”. Nu har han vel fortjent fået sin bogdebut.

 

En Kommunaldirektørs

-erindringer

Mit arbejdsliv omslag (1)

Keld Overgaard Jensen er så vidt vides den første kommunaldirektør i Danmark der har udgivet sine erindringer. Her kigger han i bakspejlet på sine 20 år i front for kommunerne, Midtdjurs, Grenå og Norddjurs som han virkede i fra 1988 frem til pensioneringen i 2009. Inden da har han arbejdet i flere sammenhænge blandt andet i KMD. I bogen fortæller han på levende vis om kommunens indsats i  forhold til udvikling af Grenå by, etableringen af Hessel Gods, Kattegat Centret, Åbyen, udviklingen af Grenå Havn, Havets Hus, FC Djursland fodbold, Kattegat Cup, etablering af pædagogseminariet og SOSU-skolen.

VI KOMMER I 2016 OGSÅ MED EN KIM-BOG MERE OG EN BOG OM VEJGAARD