Udgivelser 2016

Kronikker, kommentarer og klummer

(Udkom 19/12- 2016)

Johannes Møllehaves “fødselsdagsbog” i anledning af dennes nært forestående 80 års fødselsdag, der finder sted den 4. januar 2017.

Her er der på de 142 sider samlet en række af de mest læse- og mindeværdige “Kronikker, kommentarer og klummer”.

KIM og guldringen

guldringen-3-sider

(Udkom 21/11- 2016)

En dag sidst på sommeren beder fiskelejets gamle betjent Larsen Kim og vennerne om at komme ud til ham på plejehjemmet, hvor han har boet i en del år. han har noget vigtigt at fortælle dem.

Bogen koster ved udgivelsen kr. 129,95

Vejgaard

-en by i byen

vejgaard-omslag-2

(Udkom 19/11-2016)

Vejgaard-en by i byen er fortællingen om byen, hvor folk vender retur efter år andre steder, fortællingen om byen, hvor ord som sammenhold, loyalitet er omdrejningspunktet. Der er interviews med såvel kendte som ikke kendte nuværende og tidligere borgere, der beretter om deres tid i Vejgaard med udgangspunkt i 1950erne, 60erne og 70erne. Butikkerne, foreningslivet, kulturen og den øvrige fritid med lege hjemme i gården, på skrammellegepladsen, skøjtebanen får masser af ord med på vejen.

Bogen koster ved udgivelsen kr. 179,95

Folkene på bakken

-En Frydendal Krønike

folkene-omslag-med-hjoernr-maerker

(Udkom 01/10-2016)

Folkene på Bakken er fortællingen om den gamle “by i byen” som Frydendalkvarteret opfattedes før i tiden. Forfatteren har gravet med dybe spadestik og beretter om udviklingen helt tilbage i tiden fra de første bebyggelser i området omkring Sohngaardsholm Slot. Der er desuden fokus på nyere tid og via interviews med tidligere og nuværende beboere kommer Erik Nielsen langt omkring i sin research der resulterer i en yderst veldokumenteret og fint skrevet bog.

Bogen koster ved udgivelsen kr. 200,00

På kanten af politik

 pa%cc%8a-kanten-af-politik

(Udkom 16/11-2016)

Jesper Hjort med sin bog om sine mange år som embedsmand og kommunaldirektør i Silkeborg, Nr. Snede og Odder kommune…Her skildrer han balancekunsten i det politiske liv og trækker tråde tilbage til barndommen på Rævsbæk ved Hadsund Syd og ungdomsårene på Hobro Gymnasium og bosættelsen i Gellerupparken i studieårene i Aarhus…

Bogen koster ved udgivelsen kr.

Mærket 

 -Af Psykopatens spind…

maerkert

(Udkom 28/09-2016)

Hvordan kan man blive forelsket i en psykopat? Hvordan slår man op med en psykopat? Hvordan kommer man videre efter en psykopat? Kan man finde sig selv igen?
Pia der er skleroseramt og mor til to, vikles ind i et dramatisk og voldeligt forhold. For at overleve må hun flygte sammen med sine to børn og deres elskede hund. Fordrevet fra sit eget hjem, begynder kampen om at adskille sig fra psykopaten samtidig med at skulle generobre sit eget hus. En både psykisk og fysisk udfordring i den ulige kamp, kvinden mod psykopaten. Tiden med vold og trusler i stor kontrast til omgivelsernes sorgløse dagligdag og tilværelse.
MÆRKET er en stærk personlig historie, der handler om at komme igennem og ud på den anden side. Pia fortæller livsbekræftende og ærligt om, hvad der sker i psyken, når man møder en vaskeægte psykopat.

Bogen koster ved udgivelsen kr. 150,00

 

Kend din BY

Vesterbro

14212148_563898830477625_6857719854304478587_n

(Udkom 01/09-2016)

Kend din BY er den første i rækken af bydelsbøger i København. Her finder man inspiration til at lære de enkelte bydele nærmere at kende udfra bogens 4 emner, Bytur, Natur, Kultur og Vådt & Tørt. I kort og enkel form guider billeder og tekst læseren gennem byen. Måske man overraskes, kan ske at genkendelsens glæde viser sig?

Bogen er i 4 farver, formatet 12×16, så lige til at tage med i lommen rundt på Vesterbro.

Bogen koster ved udgivelsen kr. 60.00

 

En kommunaldirektørs erindringer

(Udkom 1. maj 2016)

Mit arbejdsliv omslag (1)

Keld Overgaard Jensen er så vidt vides den første kommunaldirektør i Danmark der har udgivet sine erindringer. Her kigger han i bakspejlet på sine 20 år i front for kommunerne, Midtdjurs, Grenå og Norddjurs som han virkede i fra 1988 frem til pensioneringen i 2009. Inden da har han arbejdet i flere sammenhænge blandt andet i KMD. I bogen fortæller han på levende vis om kommunens indsats i  forhold til udvikling af Grenå by, etableringen af Hessel Gods, Kattegat Centret, Åbyen, udviklingen af Grenå Havn, Havets Hus, FC Djursland fodbold, Kattegat Cup, etablering af pædagogseminariet og SOSU-skolen.

Bogen koster ved udgivelsen kr. 180.00

 

Fra Saxogade til verdenshavene

(Udkom april 2016)

saxogade

 

Ivan Dyhrberg kommer vidt omkring i sin “Fra Saxogade til verdenshavene”…fra barndommens gade, hvor alt var temmelig anderledes end den hverdag, der leves i dag mange årtier senere. Her var der støj, larm, uro og sammenhold. Dyhrberg beretter om gadens løse piger, hjem med små kår, pantelånere, sadistiske skolelærere, pjækkedage fra samme, erhvervelse af søfartsbogen og udlængsel og de mange fristelser i storbyhavnene på verdenssejladsen. Han fortæller rigtig godt og har en eminent hukommelse.

For 2 år siden vandt han en stor konkurrence, udskrevet af Købehavn kommunes skoleforvaltning iblandt 1000 deltagere. Emnet var “Barndommens skoletid”. Nu har han vel fortjent fået sin bogdebut.

Bogen koster ved udgivelsen 100 kroner.