Udgivelser 2015

Kim og Tysklæreren

(udkom 30. december 2015)

Kim og Tysklæren

Forlaget Legimus har tidligere udgivet to udgaver af bøger i serien af Kim-bøger. Nu følger den 3. udgivelse i form af “Kim og Tysklæreren”: 

Det bliver en mærkelig sommerferie. For det er sidste gang at Kim, Erik, Brille og Katja har skoleferie. 9. klasse er forbi og til næste sommer er alting anderledes. De mødes i fiskerlejet som de plejer i sommerhuset på Stokrosevej, hvor deres lille detektivbureau “Kim & Co.” ligger ligesom sidste sommer. Alt ånder fred og idyl.
Alt er som det plejer at være. Lige bortset fra én ting: De er blevet gamle nok til at køre på knallert.
Pludselig dukker deres tysklærer inde fra skolen i København op og har brug for deres hjælp. Før end de ved af det, er de rodet ind i et større mysterium end de nogensinde havde regnet med og bagefter er intet som da sommerferien begyndte.
Har tysklæreren rent mel i posen? Får hans datter held med sin plan? Og kan Kim, Erik og Brille overhovedet tale tysk?
Alt det og mere til får du svar på i denne nye Kim-bog, der foregår i de gode gamle dage.

Pris: 129,95 kr. 

Special offer:

“Kim og Tysklæreren” findes i øvrigt også i et fejltryk. Dette fejltryk er kendetegnet ved at have en blå farve på ryggen, som adskiller sig markant fra de foregående udgivelser ligesom bogen har et anderledes format end de tidligere udgivelser fra forlaget.
Vi er i besiddelse af et begrænset oplæg af dette fejltryk (hvor
hovedparten er blevet destrueret). Denne udgave af “Kim og Tysklæreren” kan nu – og udelukkende – erhverves fra forlaget.

Pris:
Sampak med “Kim og Tysklæreren og “Kim og Tysklæreren” (fejltryk) 149,95 kr.

Københavns 4 årstider 

(Udkom 22. oktober 2015)

Københavns 4 årstider omslag

Amager, Nørrebro, Vesterbro, Østerbro, Indre by og Frederiksberg byder på herlige historiske minder, grønne åndehuller og torve, der summer af liv året rundt. Summen af dette er nu samlet i en flot bogudgivelse begået af Arne Lybech i samarbejde med fotograferne Henriette Elmøe og Alex Christensen. Bogen byder på fantastisk flotte billeder, hvor bydelene og byens skiftende årstider foreviges og er ledsaget af billedtekster, der kort og præcist fuldender det sete.

Alle fire årstider er dækket ind lige fra det spirende forår med unikke fotos fra steder som Frederiksberg Have, Bispebjerg og kolonihaverne på Amager, mens sommerens badegæster er lokaliseret ved Amager Strandpark og Havnebadet på Islands Brygge. Hygge ses på de flotte fotos fra byens mange torve, ligesom leg og afslapning i parkerne på Vesterbro foruden Kongens Have er genstand for bogens gennemgang af de fire årstider i København. Bogen slår desuden et smut omkring Kastellet, Nyhavn og Søerne. Sidst men ikke mindst bliver efterårets og vinterens kulturelle tilbud præsenteret på fin vis over bogens 96 sider.

Pris kr. 179,00

Strømer i rendestenen

(Udkom 15 september 2015)

Strømer

Jobbet som politimand på Vesterbro har ikke megen lighed med kriminalromanerne og filmenes beskrivelse. I hvert fald ikke for den unge nystartede politimand Heine, der uden nogen kendskab til forholdene, der hersker i gulvhøjde i politiets verden, får til opgave at opretholde lov og orden blandt “ludere, lommetyve og platugler” og andre af samfundets tabere. Grå, trist og deprimerende og indimellem hæsblæsende og farefyldt. Men også af og til pirrende for smilebåndet…og ofte med problemer i privatlivet som sidegevinst.

Pris kr. 100,00

Beretningen om Det borende 

(Udkom 1. juli 2015)

X

Beretningen om “Det borende X” er nu ude. En beretning om en ganske almindelig mand, der endte med at komme i folkemunde, fordi han beherskede noget med pengeskabe og det at narre politiet. Samtidig får du som læser et indblik i en meget menneskelig tyv, der har mange facetter

Pris kr. 100,00

Stem for alt, hvad du har kært

(Udkom 1. marts 2015)

Stem for alt, hvad du har kært

 

Stem for alt, hvad du har kært er en hyldest til de seje danske kvinder, som før 1915 kæmpede for at opnå selvstændighed, personlige triumfer og ikke mindst politiske rettigheder i en verden regeret af mænd, hvis menneskesyn forsøgte at fastholde kvinden i rollen som husmor med masser af pligter uden rettigheder. Parolen var kort og godt: Kvinden skal ikke beskæftige sig med politik og andet, som hun alligevel ikke har forstand på. Næsten 30 år skulle der gå fra den dag, kvinderne for første gang offentligt fremsatte kravet om politisk valgret, indtil de den 5. juni 1915 kunne fejre den vedtagne grundlov med et af Danmarks mest berømte optog, naturligvis kun for kvinder.

Bogen giver et historisk tilbageblik på væsentlige momenter i kvindernes kamp for frigørelse, selvstændighed og ligestilling før og efter 1915. Læs om Danmarks første kvindesagskvinde, de første kvindelige fagforeninger, den første internationale kvindeudstilling, det første internationale kvindemøde, Dansk Kvindesamfund og andre lignende organisationer, de første kvinder på vigtige poster, valget i 1918, hvor kvinder deltog for første gang, kvindemoden igennem årene, offentlige fruentimmere med loven i hånden, sædelighedsfejden, Danmarks første pin-up, de første kvindelige OL-medaljer, den første kvindelige taxachauffør, de første kvindetidsskrifter, den første kvindelige soldat og politibetjent, annoncer til kvinder, kvindesatire, manden der ville være den første kvinde, pigeskoler, sygeplejen, de første kvinder, der fik Dannebrogsordenen, markante politiske kvinder, rødstrømperne, Femø-lejren og meget, meget mere. Og så er bogen en af de hidtil mest illustrerede om kvindernes triumfer i en svunden tid.

Pris kr. 249,95