Udgivelser 2014

Kim og bogen der blev væk

(Udkom 1. december 2014)
omslag-bogen-der-blev-vaek-2-sider

Der er gået et par uger siden Kim, Erik, Brille, Katja og Evelyn sidst opklarede et mysterium i det hyggelige fiskerleje.
Kim er ved at finde sig til rette i sin onkel og tantes hus, som han arvede fra sin fætter Oscar i den sidste Kim-bog. Alt ånder fred og idyl i fiskerlejet.
Kim og Katja bor i hvert deres hus, selvom Kim gerne så det anderledes. Erik og Evelyn har været gift i mange år og Brille er stadig ungkarl. Endnu.
En tilfældighed fører Kim tilbage til Stokrosevej 10, hvor Kim & Co havde deres lille detektivbureau for mange år siden. Der dukker forfatteren Peter Sander op fra fortiden. Ham har Kim ledt efter i mange år, for han har noget Kim mangler. Men han kan ikke lige svare på Kims spørgsmål.
Pludseligt forsvinder Katja og ingen aner hvorfor. Hun er som sunket i jorden. Er det også fortiden der spøger her?
Svarene får du i denne helt nye bog om Kim & Co

Stem for alt, hvad du har kært

(Udkom 13. november 2014)

Stem for alt, hvad du har kært er en hyldest til de seje danske kvinder, som før 1915 kæmpede for at opnå selvstændighed, personlige triumfer og ikke mindst politiske rettigheder i en verden regeret af mænd, hvis menneskesyn forsøgte at fastholde kvinden i rollen som husmor med masser af pligter uden rettigheder. Parolen var kort og godt: Kvinden skal ikke beskæftige sig med politik og andet, som hun alligevel ikke har forstand på. Næsten 30 år skulle der gå fra den dag, kvinderne for første gang offentligt fremsatte kravet om politisk valgret, indtil de den 5. juni 1915 kunne fejre den vedtagne grundlov med et af Danmarks mest berømte optog, naturligvis kun for kvinder.

Bogen giver et historisk tilbageblik på væsentlige momenter i kvindernes kamp for frigørelse, selvstændighed og ligestilling før og efter 1915. Læs om Danmarks første kvindesagskvinde, de første kvindelige fagforeninger, den første internationale kvindeudstilling, det første internationale kvindemøde, Dansk Kvindesamfund og andre lignende organisationer, de første kvinder på vigtige poster, valget i 1918, hvor kvinder deltog for første gang, kvindemoden igennem årene, offentlige fruentimmere med loven i hånden, sædelighedsfejden, Danmarks første pin-up, de første kvindelige OL-medaljer, den første kvindelige taxachauffør, de første kvindetidsskrifter, den første kvindelige soldat og politibetjent, annoncer til kvinder, kvindesatire, manden der ville være den første kvinde, pigeskoler, sygeplejen, de første kvinder, der fik Dannebrogsordenen, markante politiske kvinder, rødstrømperne, Femø-lejren og meget, meget mere. Og så er bogen en af de hidtil mest illustrerede om kvindernes triumfer i en svunden tid.

Pris 299,95

Broerne

(Udkom 16. oktober 2014)

Forside

Efter demarkationsliniens flytning ind til Søerne i 1852 kom der for alvor gang i boligbyggeriet, eksempelvis blev et byggeforbud for et stort areal ud til Jagtvejens linie ophævet og det næste halve århundrede blev der bygget så voldsomt, at det hundrede år senere voldte København store problemer, da bystyret vedtog en begyndende sanering af sanerinsgmodne boligblokke på Nørrebro og Vestebro, primært. På Nørrebro var det området ved Den Sorte Firkant, der for alvor skabte problemer med efterfølgende store konfrontationer mellem beboere, aktivister og myndighederne.

Noget lignende skete senere, da turen kom til Saxogade kvarteret på Vesterbro. Nørrebro trængte mest til sanering, hvor det var det Indre af bydelen, »druksutterne falder ikke længere i øjnene på Blågårds Plads eller narkomanerne på hjørnet af Blågårdsgade og Nørrebrogade. Men se hvor de sidder og ligger i gaderne bag Istedgade efter at være trimlet omkuld, og bliv
bange.« skrev Hans Helge Madsen i sin København fra 1987 flere år før end den store saneringsplan trådte i kraft på Vesterbro. Fortidens syndere med for tæt bebyggelse ramte København som en boomerang, kunne man se et
hundrede år senere.

På Østerbro var der ikke tilsvarende problemer, da man her havde holdt sig tilbage med etagebyggeriet i modsætning til Nørrebro og Vesterbro. På Østerbro var det de større villakvarterer, der dominerede bybilledet og først i 1880erne og 90erne gik man i gang med at opføre etagebyggerier her i større stil.

På Amager, øen i Øresund med bydelene Christianshavn, Sundbyerne, Kastrup, Dragør, Store Magleby og Tårnby, blev der også bygget med stadig stigende befolkningstilvækst fra 1900-tallets begyndelse her, hvor landevejen til landets største luft havn i Kastrup, blev en vigtig færdselsåre på den lavtliggende ø med dens frugtbare jorde. Byfornyelsen kom også til Amager i slutningen af 1990erne, og siden er den nye bydel, Ørestaden skudt op.

Pris 199,95

Knytnæven fra Nord

 

Knytnæven fra Nord, AaB bog af John Laden Jensen

Fra omslagets bagside:
Der er drama, spænding og engagement i Knytnæven fra Nord symboliseret af Frank Strandli på forsiden.

Indtil det gamle stadion faldt sammen kunne der være op mod 12.000 tilskuere på Nord.

De var der bestemt ikke altid, men når den billige langside var fyldt, var der AaB-brøl for alle pengene.

Men “Knytnæven fra Nord” fortæller historien om Danmarks nordligste topklub, der trods kort afstand til København, af og til kan føle sig som den var lige så langt væk, som Novosibirsk i Rusland. 

Den fortæller om 125 af de drabeligste kampe, der er spillet siden 1928, hvorfra den først refererede kamp stammer.

Hvor mange tilskuere var der til AaB-Nørresundby i 1984? Har AaB virkelig været Provinsmester? Var der ikke noget med en spytklat i hovedet på Calle Facius en gang? Blev AaB snydt i Kiev i 1995? Blev de virkelig danske mestre i 1999 uden at få et eneste straffespark i hele sæsonen? Hvornår vandt AaB sin første sejr i en kamp i danmarksturneringen?

Der kan stilles mange begavede spørgsmål om de rødstribedes ageren.

Her er bogen der har svarene, og som fortæller mange for længst glemte historier om AaB. Den fortæller om legendariske kampe og legendariske bedrifter. 

Læs om ukendte tidligere publikumsfavoritter som Orla Meyer, Heini Hald og Søren Simon Andersen.

Folk der har givet alt for sejren i den rød/hvid stribede trøje og har modtaget folkets hyldest for ulejligheden.

På 176 dejlige sider for en AaB-interesseret, kan man få sin viden opdateret, og man kan få masser af facts fra en stor del af AaBs vigtigste kampe gennem 86 år

Pris 299,95

Kvinden i Sivet

Kvinden-i-Sivet nyTidligere kriminalkommissær i Aarhus, og adoptivsøn fra Samsø, Asker Myrhøj Mikkelsen bosatte sig sidste år i feriebyen Ebeltoft og fra sit nye domicil, nyder han sit otium.

Han ved som kriminalkommissær, at når mennesker føle sig dårligt behandlet, kan de finde på vanvittige ting. Han har selv oplevet svigt fra andre og ved, hvad det sætter i værk af tanker og handlinger.
Askers tidligere chef har otte tilsyneladende opklarede personsager, hvor der er flere mystiske sammenfald. Personerne havde samme alder og har gået på de samme skoler. Et dødsfald ved Skovbakkens fodboldanlæg, et brandoffer i Femmøller Strand, et selvmord ved Sallingsundbroen og fem andre tilsyneladende tilfældige dødsfald. Asker har lovet at kigge på sagerne. Pludselig bliver disse sager flettet afgørende ind hans privatliv, i et omfang han ikke havde forudset. Ikke mindst da hans genfundne far afslører en hemmelighed.
Et rodet kærlighedsliv år og den nye pensionisttilværelse tilskynder ham til sideløbende med de otte sager, at løse gåden om en kvinde, en ganske bestemt kvinde, som han har truffet for mere end tyve år siden, og igen for tre år siden på bodegaen Sivet. Han indgår en pagt med sig selv, inden han kaster sig ud i sit livs opgave. Men Asker har svært ved at gennemskue, hvordan kvinder agerer i denne verden. Han prøver at fange og forstå deres tanker, ord og handlinger.
Rita Fischer lærer vi at kende gennem hendes intime dagbog, som hun begyndte at skrive, som ung pige på vej ind i livet til hun mistede sin mand i 2008. En kvinde der har en mørk fortid. Men hvem er hun, og hvilken rolle kommer hun til at spille i Askers liv, efter at han finder hendes afslørende dagbog?
Af alle menneskelige handlinger er drab det mest grufulde. Gælder det også selvmord? Er hævn eller medlidenhedsdrab en formildende omstændighed?
Kan en grufuld handling mod en selv retfærdiggøre, at man gør sig selv til dommer?
Kan man elske en løgn?

Pris 249,95

Spurve små

Spurve små
Spurve små, Grafisk novella af Oscar Wela

Spurve små er en grafisk novelle, der tager dig med på en indre rejse, hvor identitet, livets mening, opgøret med det fastlåste, er emner der bliver taget fat på. Novellen er udført i en filosofisk og grafisk form, hvor du også kommer til at stille spørgsmål. Tvivlen vil altid komme dig til gode. KOM, KOM, lad nysgerrigheden være de vinger, der bringer dig frem til indsigt og nye oplevelser.

Pris 139,95

Se bøger fra:

2011             2012             2013