Udgivelser 2013

Værftet 2

vaerftet-i-aalborg-bind-2
Bind 2 fortæller historien om værftet i perioden 1950-1988. Værftet var en af byens absolut vigtigste arbejdspladser igennem mere end 75 år, indtil den omstridte lukning. Værftet i Aalborg Bind 2 har over 300 billeder, og fortæller udførligt om nybygningerne 95-249 samt deres videre skæbne.
Læs om søsætninger med isklumper og porcelænsfigurer, Kista Dans verdensberømmelse, M/S Meteors katastrofe med 32 omkomne, værftets sangkor, Goliath som kunde, de to små piger som døbte M/S Hals-Egense, menuen på “Dana Anglias” første tur, Peter B. og “Aalborgmanden”, Søværnet som kunde, 50 og 75 års jubilærerne, “Geos” broundersøgelser i Storebælt 35 år før broen åbnede, Conbox, lærlingeskolen, værftets “Karl Krøyer”, de syv nybygninger til Polen, “Sibirien”, 50 års jubilarer, tyverimistanken under bygning af fem flodbåde til Erik Emborg, AV Offshore i Romdrup, dramatikken omkring lukningen af værftet og bud på, hvorfor værftet lukkede, interne dokumenter omkring lukningen samt meget meget mere.
Titel: Værftet i Aalborg – Bind 2 – De sidste 38 år 1950-1988
Forfatter: John Erik Olsen
Forlaget: Legimus
Sider: 176

 

kr. 199.95

Henning G – En mand og hans by

Henning G - En mand og hans by
De to psykologer Mette Lodberg og Lone Howard samt historikeren Thomas Bagge er forfattere til Henning G. – En mand og hans by, der fortæller den ikke politiske historie om Henning G. Jensen. De har fulgt ham rundt i Aalborg, og det er der kommet en anderledes bog ud af. I tekst og billeder viser den det nye Aalborg, der er skabt under Henning G. Jensen 16 år lange borgmestertid, og desuden tegner den små portrætter af mange af Henning G. Jensens samarbejdspartnere som kommunal førstemand på tværs af politiske interesser.
Det, der er kommet ud af det er, et billede af en jovial borgmester, der har sat byens behov forrest, men også en borgmester, der har stor respekt på kryds og tværs i Aalborg.
Bogen i format 17 x 24 cm er på 208 sider i 4 farver og indbundet i stift helbind.
kr. 249.95

Sådan så der ud 3

Sådan så der ud 3

En ny bytur i Aalborg i gamle dage

Af John Erik Olsen

Tag med på den tredje og sidste rundtur i Aalborg i de gode gamle dage. Vi besøger Friluften, Fattigmands Blokhus, vandflyvepladsen Seefliegerhorst, fjordbadeanstalterne, idrætsugen, Børnefilmsklubben i børnebio, Egholm med biograffunktionærerne i 30erne, Ny Tid, Sulten Karlsen, Det unge Aalborg og hilser på Mads og hans 16-mands orkester samt Sven Bengtson og the Gipsies, Aalborgs første pigtrådsorkester, Aalborg Freja, Arbejdernes Roklub, herregården og lufthavnen i Rødslet, hvor vi tager imod Tommy Steele, C. W. Obel og hilser på Obels strippere og gode cigarer, De Smithske på Algade og i Papegøjehaven, Smithskes Klub 4, Palæ Teatret, Fotorama, City Bio, Astoria Bio, Skolegades Vandgyde, Tiendeladen, Kirkegyde, legepladsen og soppebassinet i Østre Anlæg, Aalborg Boldspilklub af 1885, Karl Emils Klub, sofarækken i Europa Bio, glasværket ved Frisenborg Havn og på Gasværksvej og hilser på købmand Hupfeld, Aalborghallen for at høre The Cliffters og se filmen Windjammer, hyggelige Palads Teatret og ser udsigten derfra mod Budolfi Kirke, Arbejdernes Roklub, Biograf-Theatret på Nytorv og meget meget mere. Også denne bog i serien ”Sådan så der ud” har omkring 300 billeder fra en svunden tid, mange som ikke tidligere har været publiceret.

Format 17 x 24 cm i stift helbind

128 sider i 4 farver

Kr. 199,95
Læs mere om bogen her

Sådan så Aarhus ud

Sådan så Aarhus ud

Af John Erik Olsen

Tag med på en rundtur i Aarhus i de gode gamle dage og besøg Friheden, skøjtebanen, Zoologisk Have, Danmarks længste kirke, Varna, Silistria, Ørnereden, Thors Mølle, Frederikshøj Kro, 3 hovedbanegårde og en midlertidig, Landsudstillingen, Riis Skov med Pavillonen og Salonen, Trouville, Mejlborg, Polyhymnia, Royal Hotel, badeanstalten, Fotorama, Kosmorama, Regina og de andre af byens første biografer, Vennelyst, Kasino i Rosenkrantzgade, Sct. Pauls Kirkeplads, Aarhus Teater med et efterfølgende besøg i Teatercafeen, byens første avis, Rozzis Café på Bispetorvet, gaderne Hans Broges Gade, Dalgas Avenue, Bruunsgade, Jægergårdsgade, Mejlgade, Banegårdsgade, Ryesgade, Søndergade, Aagade, Åboulevarden, Spanien, Louisegade, Guldsmedgade, Knudrisgade, Nørrebrogade, Nørregade, Nørre Allé, Skovvejen, Trøjborgvej, Grønland, broerne Frederiksbro, Bruunsbro og Mindebro, torvene Lille Torv, Store Torv og Clemenstorv, Restaurant Tarantella, Aarhus-Hallen med isshow, 6-dagesløb og meget andet inklusiv en tur med skovbådene.

Når turen er forbi, har læseren omkring 300 billeder på nethinden, den vel billedrigeste bog om Aarhus nogensinde. 

Bog i stift helbind i format 17 x 25 cm

144 sider i farver.

Pris kr. 199,95.
Læs mere om bogen  her 

Minder fra Tivoli Karolinelund

Minder fra Tivoli Karolinelund

Af Flemming Retbøll

TV-manden Flemming Retbøll har gennem samtale med en lang række personer, der har haft et forhold til Tivoli Karolinelund, samlet stof til en sjov lille bog på 96 sider om den smukke have, som til sorg for mange, ikke eksisterer længere.

Hvem har ikke prøvet rutchebanen, hurlumhejhuset eller spilleautomaterne i de stemningsfulde omgivelser? Hvem har ikke sværmet med en sød pige eller luret på en frisk dreng en lun sommeraften, og hvem har ikke fråset sine penge op på en blå mandag, når Karolinelund åbnede sine porte for konfirmanderne inden den rigtige sæson startede? Det har masser af aalborgensere, og nu er det hele historie.

Masser af aalborgensere har fundet den evige kærlighed i radiobiler eller sværmet i de lækre robåde på den kunstige sø, eller nydt en stille ting i Det lille thehus, og endnu flere har haft glade stunder sammen med sine børn. Massevis af nordjyder har haft glade oplevelser blandt de mange forlystelser.

Tivoli Karolinelund åbnede sine døre for første gang d. 20. april 1947; samme dag som Christian d. 10. afgik ved døden og Frederik d. 9. blev konge. Ledelsen frygtede, at det storstilede åbningsprogram ville gå fuldkommen i vasken på grund af de dramatiske kongelige begivenheder, men det gjorde det ikke. I tusindvis valfartede aalborgenserne til den spændende nyskabelse, og for mange var det en dag, de aldrig glemte. Siden har der været masser af fantastiske dage og lune sommeraftener indtil Tivoli Karolinelund for sidste gang lukkede sine porte i oktober 2010.

25 udvalgte personer fortæller personlige erindringer om sine oplevelser i de inspirerende omgivelser. Franck Bo Lind beretter om hvordan han i stedet for at sælge manufaktur i Midtjylland blev tivolidirektør, Pjerrot fortæller hvordan det var at være Pjerrot, og mange andre fortæller personlige historier, der får de små hår på armene til at rejse sig.

Det er lykkedes for Flemming Retbøll at finde frem til masser af smukke historiske foto fra private arkiver, og omkring 100 af dem har fundet nåde for hans kritiske øje, og er at finde i bogen.

Format 17 x 24 cm i stift helbind

96 sider i 4 farver

Kr. 150

Pige træd varsomt – og andre beretninger fra Vesterbro

Pige træd varsomt

Af Arne Lybech

Pige træd varsomt er skrevet som en ode på godt og ondt til denne sagnsomspundne københavnske bydel, der vel sagtens er kendt af de fleste danskere. Om ikke andet, så af omtale.

Bogen er ikke en historisk bog om Vesterbro, men en bog med en række tidligere og nuværende beboeres personlige erindring i samspil med korte historiske fortællinger.

Omslagsbog i 17 x 24 cm / 112 sider
Kr. 150

Kim vender tilbage

Kim vender tilbage

Denne helt nye Kim-bog tager sin begyndelse mange år efter de oprindelige Kim-bøger sluttede.

Kim er blevet en meget voksen herre og har arvet sin onkel og tantes hus oppe på den sjællandske nordkyst, hvor han jo opholdt sig alle sommerferierne som dreng. Hans onkel og tante har været døde i mange år og deres søn, hans fætter Oskar, arvede huset da de døde og flyttede derop. Ham kendte Kim ikke særligt godt og han kom næsten aldrig oppe i fiskerlejet da Kim var dreng, da han var flyttet ind til København. Men Oskar er nu også gået bort og har testamenteret huset til Kim.

Da Kim jo var en dygtig skribent, blev han efter han stoppede med at skrive Kim-bøger “rigtig” forfatter og flyttede til USA kort tid efter hans onkel og tantes død. Nu er han så hjemme igen og historien starter med at Kim indtager græsplænen foran sit nye hus og ligger og tænker lidt tilbage.

Kort tid efter ankommer Erik, som han har haft kontakt med gennem hele livet. Men freden varer ikke længe, og snart får de brug for både Brille og Katja til at opklare endnu et mysterium. Men hvor er de henne nu? Og hvad med Larsen? Fiskerlejet ligner sig selv, selvom meget er forandret og hans onkel og tantes gamle hus gemmer på flere hemmeligheder i skabe og skuffer….

Pris 129,00

Se bøger fra:

2011             2012             2014